Kroes en Partners - Notarissen & Adviseurs

Kroes en Partners

Notarissen & Adviseurs

Levenstestament

WIL JIJ EEN TESTAMENT OPSTELLEN? OF EEN LEVENSTESTAMENT?

De meeste mensen denken liever niet na over de dood. Toch kan een (levens)testament voorkomen dat jouw nabestaanden met allerlei zorgen worden opgezadeld.

Wat vind jij belangrijk voor de afhandeling van jouw nalatenschap? Wil jij jouw partner goed verzorgd achterlaten? Krijgen de kinderen en de familie ook hun deel? Is de voogdij goed besproken en geregeld? Overweeg je misschien een schenking aan een goed doel? Al dit soort vragen komen aan bod bij het vastleggen van jouw testament. Hierdoor neem je zelf de regie in handen, waardoor je kunt afwijken van de wettelijke regeling. Bovendien vallen er soms fiscale voordelen te behalen, waardoor jouw nalatenschap optimaal ten goede komt aan de mensen of organisaties die jij voor ogen hebt.

Levenstestament
Een ‘gewoon’ testament treedt pas in werking na overlijden. Soms zijn er echter omstandigheden waardoor je al eerder belangrijke zaken uit handen moeten geven. Bijvoorbeeld als je door ziekte of een ongeluk niet meer in staat bent om deze zelf te regelen. Is er dan iemand die dat voor jou kan en mag doen, op de manier die jij voor ogen hebt? In een levenstestament kun je die wensen nu alvast kenbaar maken. Je legt daarin vast wie er namens jou mag optreden, bijvoorbeeld voor bankzaken of de verkoop van onroerend goed. Het is ook mogelijk om een begrenzing mee te geven aan mogelijk medisch handelen of om een euthanasieverklaring op te nemen. En dat is toch een prettig idee, in een tijd waarin we weliswaar langer leven, maar geen garantie krijgen op onze gezondheid.
 
Wil je meer weten over het opstellen van een testament of een levenstestament. Maak dan vrijblijvend een afspraak met Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs.