Kroes en Partners - Notarissen & Adviseurs

Kroes en Partners

Notarissen & Adviseurs

Bedrijfsoverdracht

Stoppen of doorgaan met een nieuwe partner? In dat geval zal het bedrijf geheel of gedeeltelijk moeten worden overgedragen, met alle zakelijke en persoonlijke aspecten die daarbij komen kijken. Kroes en Partners denkt graag mee over de toekomst.

Wil jij het bedrijf verkopen?
Ga jij het bedrijf verkopen? Dan kun je, afhankelijk van de bedrijfsvorm, verschillende regelingen treffen. Voor de overdracht is het ook van belang om op de fiscale uitkomsten te letten. Vindt er een opvolging binnen de familie plaats? Zijn er afspraken met derden? Hoe is het gesteld met de vermogenspositie? Als notaris zien wij erop toe dat je inzicht krijgt in de rechten en plichten die met de verkoop samenhangen. Ook een eventuele overdracht van aandelen moet bij de notaris plaatsvinden. Bovendien richten wij samen met jou de blik vooruit, zodat jouw uitgangspositie voor de toekomst helder is, zowel zakelijk als privé.  

Wil jij een bedrijf overnemen?
Ook dan is het belangrijk om zekerheid te krijgen, bijvoorbeeld over de betaling en over de fiscale gevolgen die de verkoop voor jou heeft. Als notaris staan wij jou graag terzijde bij het vastleggen van de diverse garanties en afspraken met de verkopende partij.

 

Uitleg-animatie 'Oprichting':