Kroes en Partners - Notarissen & Adviseurs

Kroes en Partners

Notarissen & Adviseurs

Agrarisch recht

Kroes en Partners is lid van de VASN, de vereniging van notarissen die gespecialiseerd zijn in agrarisch recht. Of je nu land wilt aankopen of verkopen, een passende financiering zoekt of een deskundige begeleiding wenst bij de bedrijfsoverdracht: wij zijn je graag van dienst.

Land aankopen of verkopen
Als adviseur komt onze jarenlange ervaring met de overdracht van los land goed van pas. Worden met het land betaalrechten of productierechten overgedragen? Is er een fiscale vrijstelling van toepassing en voldoet de koper aan de voorwaarden? Hoe is de toegang tot de openbare weg geregeld en moeten er nieuwe erfdienstbaarheden worden gevestigd? Door al deze vragen aan de orde te stellen, ondersteunen wij de aan- of verkoop op een proactieve manier.  

Bedrijfsoverdracht
Wanneer wij de overdracht van een agrarisch bedrijf begeleiden, brengen wij eerst een bezoek op locatie om kennis te maken met de boer en de beoogde opvolger. Tijdens zo’n gesprek komen vaak ook andere onderwerpen ter sprake. Zijn er meer kinderen? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen binnen de familie? Is het wenselijk om in verband met de bedrijfsoverdracht testamenten op te stellen of aan te passen?
Hierna gaan we samen met de adviseur-accountant van de boer aan de slag om de bedrijfsoverdracht juridisch vast te leggen conform de gemaakte afspraken. Samen met de adviseur-accountant letten wij erop dat ook alle fiscale voordelen benut worden.
Uiteindelijk streven wij ernaar om bij een bedrijfsoverdracht niet alleen de juridische en fiscale aspecten goed te regelen, maar ook oog te blijven houden voor de mensen die daarbij betrokken zijn.


 

Of bel of mail direct met uw adviseur: