Kroes en Partners - Notarissen & Adviseurs

Kroes en Partners

Notarissen & Adviseurs

Direct Mail

John Kroes • 14 februari 

Ik was er ff tussenuit. Bijtanken in de Ardennen, niet alleen lekker rustig maar je kan net over de grens in Luxemburg ook nog echt bijtanken voor een habbekrats. Blijven wel Nederlanders, hè. Bij terugkomst moest ik door de post heen. Het meeste bestond uit de gebruikelijk meuk. Pakken met reclamemateriaal die linea recta het archief in gaan, de afvalbak wel te verstaan. Vervolgens de persoonlijke dankbetuigingen van allerlei goede doelen.
Gevolg van het feit dat je iedere student op straat niet in de kou wilt laten staan, en dan ook zeker niet in zijn hemd, en toch maar een maandelijkse machtiging afgeeft om een bescheiden bedrag van je rekening te laten afschrijven. De pest is dat die brieven natuurlijk maar één doel hebben en dat is nog meer geld uit je zakken trekken. De Postcodeloterij en de Vriendenloterij zijn het meest agressief. Jaren geleden heb ik er een halve dag over gedaan om de Postcodeloterij op te zeggen. Ik werd nog net niet voor gek versleten, maar het is me gelukt.

Nu word ik wekelijks bestookt met allerlei aanbiedingen om toch maar weer mee te spelen. Ik zou het mezelf niet vergeven als de Postcodekanjer toch bij mij in de straat zou vallen. Ach, zou prachtig zijn dacht ik, er zijn er zat die het wellicht beter kunnen gebruiken en de duivel hoeft niet op mijn hoopje te schijten, die is groot genoeg. Zit je eenmaal in het bestand van zo’n club dan weten ze je te vinden. Maar één brief trok mijn speciale aandacht. Geadresseerd aan de bewoner van het pand waar ik zelf huis. Niks geachte meneer Kroes of zo, maar aan de bewoner(s). Lekker persoonlijk dus. Hij was van Erfrecht Nederland, de zelfbenoemde experts in erfrechtplanning. Hebben een adressenbestand gekocht en schrijven Jan en Alleman aan. Een diarree van wervingsbrieven (lees: ordinaire reclame).

Direct mail of hoe bereik ik mijn doelgroep met als motto: nooit geschoten is altijd mis. Er zijn er altijd die happen toch? Ze wijzen je erop dat er veel mogelijkheden bestaan om erfbelasting te besparen en je vermogen veilig te stellen voor Zorg en Staat. Iets waar ik al jaren actief mee ben en ook regelmatig lezingen over geef. Maar ja, dat konden ze niet weten, dus ook ik heb een uitnodiging gekregen voor een vrijblijvend gesprek. Ik kan gebruik maken van een retourenvelop met antwoordnummer (dus geen porti) en een gratis telefoonnummer. Voor iemand die in Luxemburg tankt, toch mooi meegenomen.

Inmiddels zijn bij honderden bewoners van de ons omliggende gemeenten dezelfde brieven in de bus gevallen. Als ik lees dat iets vrijblijvends is, gaan bij mij de alarmbellen rinkelen en, ik zal zeggen, dus niet alleen bij mij . Inmiddels staat bij ons en wellicht ook bij mijn collega’s de telefoon roodgloeiend. De meesten vragen wat ze ermee aan moeten. Archiveren zou ik zeggen. Vraag gewoon je eigen notaris of alles nog in orde is, of dat er wellicht iets aangepast moet worden. Vaak goedkoper dan het “vrijblijvende gesprek”.

En gelukkig worden we overstelpt met vragen. Ben ik tegenstander van Erfrecht Nederland? Geenszins, ieder initiatief om mensen wakker te schudden is welkom. En zeg nou zelf, goedkopere reclame kan ik niet krijgen. En ook dat is mooi meegenomen …...

Of bel of mail direct met uw adviseur: