Kroes en Partners - Notarissen & Adviseurs

Kroes en Partners

Notarissen & Adviseurs

Carola Zirkzee

Als receptioniste ben ik bij toenmalig notaris Van den Berg begonnen. Jaren later kwam voor mij een plaats vrij op de afdeling nalatenschappen, die heb ik met beide handen aangepakt omdat ik de ambitie had om door te groeien. Daarna heb ik de opleiding notarieel medewerker familierecht gevolgd en het certificaat behaald.

Ik heb regelmatig contact met cliënten. Het komt nogal eens voor dat het hen allemaal even te veel wordt doordat het een emotionele periode is. Daardoor is het fijn dat ik hen kan ontlasten, een luisterend oor kan bieden en tevens de situatie vanuit een zakelijk perspectief kan bekijken.

Tegenwoordig zijn nalatenschappen minder vaak ‘standaard’. Er komen steeds meer samengestelde gezinnen met kinderen uit diverse relaties. Ook zijn er nalatenschappen van mensen zonder kinderen en (soms) zonder testament. Af en toe is zo’n vererving uitzoeken een hele zoektocht. Dat maakt het werk vooral veelzijdig en uitdagend.

Voor ontspanning ga ik op pad met mijn camera. Heerlijk wandelen, de natuur ‘opsnuiven’ en mijn hoofd ‘leegmaken’. Daarbij soms voor dag en dauw opstaan om de zonsopkomst vast te leggen, met een vriendin, mijn zus, een van de kids of in mijn uppie. Of samen met mijn partner een dagje weg met de cabrio, heerlijk van de vrijheid genieten en foto’s maken.

Voor IVN Alphen aan den Rijn vul ik samen met drie andere meiden de social media kanalen Facebook en Instagram. Daarbij mogen wij ook onze eigen foto’s plaatsen, hoe leuk is dat. Tevens ben ik sinds 2018 secretaris van de Stichting Oldtimerdag Alphen aan den Rijn.