Kroes en Partners - Notarissen & Adviseurs

Kroes en Partners

Notarissen & Adviseurs

Ons groen hart is groot

Kroes en Partners Algemeen • 4 mei   

‘Dit is een mooi moment om de zaak over te dragen’

Notaris Otto von Hertzberg in gesprek met notarissen John Kroes en Harriët Bijl  

Op 1 april jl. is notaris Jonkheer Mr. Otto von Hertzberg, sinds 2005 notaris in Oude Wetering, met pensioen gegaan. Het kantoor is overgenomen door Kroes en Partners notarissen & adviseurs. Nu de overdracht heeft plaatsgevonden, gaan notarissen Otto von Hertzberg, Harriët Bijl en John Kroes met elkaar in gesprek over de veranderingen in hun vakgebied en over wat zij in elkaar herkennen.  

Samen opgebouwd

“Ik ben in 1994 in Oude Wetering gestart als kandidaat-notaris bij notaris Zuidhof, en in 2005 ben ik hem opgevolgd. Als kantoor vestigden wij ons in het voormalige pand van de Rabobank en mijn echtgenote Ineke en ik namen onze intrek in de aangrenzende directeurswoning. We hebben dit kantoor echt samen opgebouwd. Ineke deed de financiële administratie en verzorgde later ook de uitwerking van het familierecht. Zonder haar steun had ik dit nooit zoveel jaren kunnen doen, en uiteraard ook niet zonder de collega’s met wie ik al die tijd heb samengewerkt. Eerlijk gezegd is het tegenwoordig steeds moeilijker geworden, een solitaire praktijk met slechts één notaris. Je kunt simpelweg niet alle disciplines bijhouden in een tijd die steeds complexere vragen met zich meebrengt. Wat dat aangaat is het een mooi moment om zaak over te dragen.”

Dezelfde bloedgroep

Drie jaar geleden startte hij al met de voorbereidingen voor de overdracht. Zijn accountant bracht hem in contact met Kroes en Partners en zo ging het balletje rollen. Notaris John Kroes: “Omdat onze werkgebieden aam elkaar grenzen, kwamen we elkaar regelmatig tegen. Ik heb altijd een zwak gehad voor dit gebied, omdat in deze dorpen nog een echte gemeenschapszin heerst. Klanten in de Veen hebben dezelfde bloedgroep als wij. Niet lullen, maar poetsen; die mentaliteit. Toen Otto en wij serieus met elkaar gingen praten over een mogelijke overname, was het dan ook snel beklonken. Ons kantoor mag dan groter zijn, maar we vinden beiden het persoonlijke contact met onze klanten erg belangrijk.”

Generatie na generatie

“Dat contact met klanten ga ik het meest missen”, aldus Otto von Hertzberg. “Van diverse families heb ik verschillende generaties aan mij voorbij zien trekken. Omdat we in ons vak veel vertrouwelijke zaken bespreken, bouw je een band met mensen op. Je ziet wel dat klanten nu steeds mondiger worden en dat zij vaker gaan shoppen bij ‘stuntnotarissen’. Ik ben nooit meegegaan in die wedren om de laagste prijs.” Die ontwikkeling herkent notaris Harriët Bijl: “Mensen denken soms dat iedere akte er met een simpele druk op de knop vanzelf uitrolt. Daarmee gaan zij voorbij aan de tijd en de aandacht die het kost, en ook aan de kennis en ervaring die we in al die jaren hebben opgebouwd. Voor ons gaat het om de toegevoegde waarde die wij leveren, zodat klanten er echt op kunnen vertrouwen dat hun zaken goed geregeld zijn.”

Nieuwe fase

Otto von Hertzberg is blij dat zijn klanten bij Kroes en Partners in goede handen zijn: “Het is niet gemakkelijk om los te laten, maar nu de stap genomen is, kijk ik ook wel weer uit naar een nieuwe fase. Met een kleiner kantoor ben je immers dag en nacht in touw, dus het is fijn dat we nu meer vrije tijd krijgen. We zijn ook dichter bij de kleinkinderen gaan wonen. Die zullen dit pand trouwens wel missen, want het was een ideale plek om verstoppertje te spelen.” 

Terwijl Otto von Hertzberg zijn tas pakt, richt hij het laatste woord tot zijn klanten: “Ik wil vanaf deze plaats iedereen bedanken voor de prettige samenwerking in al die jaren. Kaag en Braassem is een ondernemende gemeente met een hechte gemeenschap. Dat Ineke en ik daaraan een bijdrage mochten leveren, stemt me dankbaar. John en Harriët nemen nu het stokje van mij over, zoals dat al eeuwenlang van hand tot hand gebeurt. Het is tijd voor iets nieuws.”

 

Of bel of mail direct met uw adviseur: