Kroes en Partners - Notarissen & Adviseurs

Kroes en Partners

Notarissen & Adviseurs

Gelooft u nog in sprookjes?

Maart 2019 • Auteur: John Kroes

Wij zijn er allemaal mee opgegroeid, sprookjes.
Wie kent ze niet, Sneeuwwitje, Assepoester, Roodkapje en de boze wolf,
De drie kleine biggetjes en De wolf en de zeven geitjes.
In de laatste drie sprookjes duikt er steevast een wolf op.
De slechte en de sluwe veelvraat die zich ten koste van argeloze wezentjes te goed wil doen. Misbruik makend van de goedgelovigheid van zijn slachtoffers. Door de eeuwen heen jaagt de wolf menigeen schrik aan. Een bloeddorstig wezen dat op weinig sympathie kon rekenen en bijna was uitgeroeid. Maar mocht u het nog niet hebben meegekregen. Hij is terug!

“Gedegen” onderzoek door wetenschappers heeft het bewijs geleverd. Na het uitpluizen of in wetenschappelijke termen analyseren van stront is de conclusie onvermijdelijk, de wolf is terug. De eerste meldingen van ten prooi gevallen schapen zijn inmiddels ook al binnen.
Nu vraagt u zich af of ik inmiddels helemaal de weg kwijt ben, gezien het feit dat dit op het eerste gezicht toch weinig met mijn vak te maken heeft.
Echter, toen ik recent diverse klanten op kantoor kreeg met één en hetzelfde verhaal vroeg ik mij toch werkelijk af of er nog mensen zijn die echt in sprookjes geloven.

Sommigen waren op een bijeenkomst geweest of hadden zelfs een brief thuisgestuurd gekregen van een partij waarin hier geheel vrijblijvend en kosteloos een adviesgesprek werd aangeboden bij de mensen thuis. Één ervan is Erfrechtplan B.V.. Ervan uitgaand dat notarissen toch maar enge en onbenaderbare mensen zijn, zouden zij de cliënt wel begeleiden. Net als een sprookje, klinkt het te mooi om waar te zijn, en inderdaad, dat bleek het achteraf ook. De conclusie van het vrijblijvende en kosteloze adviesgesprek was dat de mensen toch echt wel wat moesten regelen.
Met allerlei voorbeelden werd de klant de stuipen op het lijf gejaagd. Maar geen paniek. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij, nietwaar?
En inderdaad, daar zat hij, de redder in nood in hoogst eigen persoon! Ze hoefden alleen maar even hun akkoord te geven en hij zou het regelen.
Bovendien deed hij zaken met diverse, volgens zijn zeggen gerenommeerde notariskantoren. Hij zou zelfs met ze meegaan en ze bij de hand nemen. Ja, een echt bijdehandje dus.

Zogezegd zo gedaan. Wat kon er misgaan? Het was zo’n aardige, innemende en bovenal overtuigende man, wat kon daar nou fout aan zijn?
Ik moest meteen denken aan Rood Kapje. “Oma had weliswaar grote ogen en haar neus en mond waren bovenmaats maar ja, het was toch oma”.
Wat kon er fout gaan.
De afloop kent u……

De vergelijking met een ordinaire huis aan huis verkoop dient zich aan. Enkele dagen na het bezoek van de aardige man gaf de cliënt aan toch af te zien van zijn diensten en  die van de betreffende notaris. De geoffreerde kosten van maar liefst € 2.250,00 bleken hoger te zijn dan de gangbare prijs voor twee standaard testamenten en twee standaard levenstestamenten. Logisch als je bedenkt dat er drie partijen betrokken zijn die alle drie wat aan de cliënt willen verdienen.

De “koopman” stotterde wat maar stuurde vervolgens schaamteloos een rekening van € 750,00 voor het vrijblijvende en kosteloze gesprek.
Koopman kak dus!
Ik geloof dat de wolf inderdaad terug is in het land.
Hoedt u voor de wolf en vooral die in schaapskleren!!
En geloof niet in sprookjes!
Als het te mooi lijkt om waar te zijn is het vaak ook zo!

Of bel of mail direct met uw adviseur: